Canelo je uništavao ruku protivnika žestokim udarcima
Foto - Screenshot

Alvarezu titule, Smithu prvi poraz

Canelo je uništavao ruku protivnika žestokim udarcima

Midhat Šljivak

Saul 'Canelo' Alvarez pobijedio je sinoć Britanca Calluma Smitha i osvojio je WBA i WBC titule u super srednjoj kategoriji.

Jedan od najboljih boksera svijeta je potpuno izdominirao Smitha i nanio mu je prvi poraz u karijeri, a britanski bokser je na kraju pošteno priznao poraz.

"Shrvan sam. Nisam namjeravao izgubiti, ali je nije ovo bila moja noć. Canelo je pošteno pobijedio. Osjetio sam tokom meča bol u ruci i Canelo me uporno pogađao u nju. Nije to opravdanje, on je veoma dobar", rekao je Smith, a fotografije ruke nakon meča dovoljno govore da se radi zaista o neugodnoj povredi.

Sa druge strane čudesni Meksikanac još je jednom potvrdio da je sami svjetski vrh. Došao je do 54. pobjede u karijeri.

"Smith je odličan borac, ali ja sam odradio sjajan posao nakon 13 mjeseci pauze. Najbolji sam na svijetu", poručio je Canelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi