Canelo u maju kreće po novi pojas
Canelo Alvarez je jedini poraz u karijeri doživio od legendarnog Floyda Mayweathera i to većinskom odlukom sudija (Foto: EPA)

Meksikanac protiv Jacobsa

Canelo u maju kreće po novi pojas

M. Šljivak

Saul "Canelo" Alvarez vratit će se u ring 4. maja borbom protiv Daniela Jacobsa.

Fantastični Meksikanac koji drži titule u tri različite divije protiv Jacobsa će braniti pojaseve WBC i WBA prvaka srednje kategorije, a na stolu će biti i IBF pojas kojeg drži američki bokser.

Canelo je posljednji nastup imao u decembru kada je nokautirao Rockyja Fieldinga i kojem je uzeo WBA pojas u super-srednjoj kategoriji, a to mu je bila 50. pobjeda u karijeri.

Nakon "izleta" u višu kategoriju sada se vraća u srednju gdje je pobjedom nad Gennadyjem Golovkinom postao svjetski broj jedn. Protivnik će ponovo biti žestok, ali je Alvarez svakako favorit.

"Sretan sam što mogu objaviti da se vraćam u ring 4. maja. Ujedinit ću titule protiv Daniela Jacobsa. Nemam sumnje da ću izaći kao pobjednik iz ovog meča i da ću biti na korak od ujedinjenja titula srednje kategorije", rekao je Alvarez.

Jacobs pobijedio rak i postao šampion

Daniel Jacobs je 31-godišnji američki bokser koji je trenutno na omjeru od 35 pobjeda i dva poraza.

Prije osam godina otkriven mu je rak kostiju. Ipak, nakon velike borbe se vratio u ring, a 2014. godine je pobjedom nad Jarrodom Fletcherom osvojio WBA pojas.

Međutim, izgubio ga je od Gennadyja Golovkina tri godine poslije, da bi se nove titule dokopao u oktobru prošle godine kada je podijeljenom odlukom sudija pobijedio Serhiyja Dervianchenka i postao je IBF šampion.

Sada je pred njim ipak uz Golovkina najveći izazov karijere, a Jacobs tvrdi da je potpuno spreman za Canela.

"Ovo je šansa koju sam čekao, šansa da dosegnem velike stvari. Uvijek sam vjerovao da mogu pobijediti Canela i 4. maja imam šansu za to. Canelo se nakon č etiri godine bori sa jednim Amerikancem. Ovo će biti veliki događaj, a uvjeren sam da mogu postati najbolji bokser srednje kategorije", istakao je Jacobs.

U karijeri je ovaj bokser pored Golovkina izgubio i od Rusa Dmitryja Piroga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi