Najbolji bokser svijeta spreman za nestvaran poduhvat
Foto - EPA

Canelo ide i na cruiser titulu

Najbolji bokser svijeta spreman za nestvaran poduhvat

Midhat Šljivak

Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez (31) po mnogima je trenutno najbolji bokser na svijetu.

Nevjerovatni Meksikanac uspio je u prethodnim godinama postati prvak u četiri težinske kategorije, a sada će dobiti šansu i za napad na petu kategoriju.

Canelo je dobio dozvolu od WBC organizacije da izazove cruiser prvaka (odnedavno kategorija do 86 kilograma) Ilungu Makabua i ovaj okršaj će se vjerovatno desiti u maju naredne godine.

Alvarez je držao titule od polusrednje do poluteške kategorije, a sada će napasti mnogo većeg protivnika i imat će šansu da postane prvak u pet težinskih kategorija.

Makabu (28-2) tvrdi da Canelo nema šanse protiv njega i želi ga nokautirati te zaustaviti njegov nestvarni poduhvat i prebijanje rivala jednog za drugim.

Oglasi

"Dolazim po tebe Canelo. Prihvatio sam njegov izazov, velika je zvijezda i ima moje poštovanje. Pokazat ću mu da je ova kategorija nešto drugo od onog na što je navikao", rekao je Kongoanac i dodao je:

"Svim Afrikancima poručujem da ću ga pobijediti. Ovo će biti velika borba", rekao je 34-godišnji bokser, dok je Canelo rekao:

"Zašto sam se odlučio na ovu borbu? Zato što volim izazove i što želim ispisati historiju".

Canelo će tako imati šansu da uđe u historiju, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da ruši i mnogo većeg rivala.

Prethodno je čudesni Meksikanac bez problema razbijao mnogo veće i teže protivnik, a u karijeri je ovaj bokser na omjeru 57-1-2.

Jedini čovjek koji ga je pobijedio bio je Floyd Mayweather, a neriješene borbe ima protiv Gennadyja Golovkina i izvjesnog Juana Juareza sa početka karijere i to kada je imao 16 godina.

Top Komentari

King_Kenny
...najbolji bokser svijeta kojeg je Golovkin isprebijao ko konja u prvom mecu i koji je morao izgubiti,ali su mu sudije navukli nerijeseno...u revansu trebalo biti nerijeseno,ali tu su mu navukli pobjedu,nakon cega je Golovkin vidio koliko je sati i od trece borbe nece biti nista,jer je covjeku jasno da ne bi pobijedio ni da ga nokautira,tada bi ga vjerovatno diskvalifikovali.
8 0
Bosanac_sam
Pravilo broj jedan je, nikad se nemoj bokseru uvlaciti u facu, s jednim udarcem ce te baciti u podrum hihi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi