Canelo Alvarez potpisao najunosniji ugovor u historiji sporta?
Saul Canelo Alvarez će prvi meč iz novog ugovora odraditi već u decembru u Madison Square Gardenu.

Meksikanac će zaraditi "brdo" novca

Canelo Alvarez potpisao najunosniji ugovor u historiji sporta?

Saul "Canelo" Alvarez je prošlog mjeseca dosta kontroverzno savladao Gennadyja Golovkina u "revanšu" i uzeo titule prvaka u srednjoj kategoriji po WBA i WBC verziji.

Canelo Alvarez je sada saopštio da je postigao dogovor sa streaming kompanijom DAZN, te da je u pitanju historijski posao.

Meksički bokser je sa DAZN-om potpisao petogodišnji ugovor za 11 borbi, a navodno je isti najveći sporta.

Ukoliko je cifra od 365 miliona dolara, koju pominju američki mediji tačna, Canelov uzgovor sa DAZN-om je najunosniji ikada kada je u pitanju boks, ali i sport uopšte kada se zarada podijeli na godišnjem nivou.

Canelo Alvarez će prvu od 11 borbi iz ugovora odraditi već 15. decembra u Madison Square Gardenu gdje će odmjeriti snage sa Rockyjem Feldingom. "Ulog" ovomg meča će biti WBA pojas prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Top Komentari

Zoilomas
Volio bih vidjeti Mayweathera protiv Canela. To bi bio pravi mec decenije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti