Ćatić nije uspio: Geale objedinio titule

Ćatić nije uspio: Geale objedinio titule

Adnan Beganović

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić, nije uspio objediniti WBA i IBF titule. Naime,  u večerašnjem meču u Oberhausenu sudijskom odlukom australski bokser Daniel Geal savladao je Ćatića.

Ljubitelji boksa večeras su doista mogli uživati. Bio je ovo sjajan meč, dva fenomenalna borca, a na kraju je australski bokser zasluženo slavio.

Otvaranje meča bilo je neuobičajeno. Nije došlo do početničkog ispitivanja snaga, nego su oba borca krenula žestoko. U prve dvije runde Ćatić je bio nešto bolji, no nakon toga Geale je preuzeo inicijativu.

U srednini meča, Australac je bio aktivniji, i može se reći da su upravo runde iz sredine meča odlučile pobjednika.

U devetoj borbi Adnan je dodao gas, zadao je nekoliko dobrih udaraca Australcu, no Geale nije posustajao. U svakom momentu je znao šta želi, dok se stekao dojam da je Adnan premalo koristio svoj lijevi direkt.

Posljednja runda je bila borba na život i smrt. Sve taktike pale su tada u vodu, a na kraju su sudije odlučile pobjedu dodijeliti Gealeu.

Sve u svemu sjajna borba u kojoj su uživali svi ljubitelji boksa, a pobjedio je Geal, moglo bi se reći, sasvim zasluženo.

Sturm - Geale:
Stanley Christodoulou (RSA): 112:116
Eugene Grant (USA): 116:12
Dave Perris (ENG): 112:116

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.