Ćatić odbranio naslov prvaka
Novo slavlje za Ćatića

Naš bokser savladao Armenca

Ćatić odbranio naslov prvaka

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm odbranio je naslov Svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji – verzija WBA. Naš bokser koji nastupa pod zastavom Njemačke večeras je jednoglasnom odlukom sudija savladao Armenca Khorena Gevora.

Meč je održan na stazi Nuerburgring večer prije same utrke za VN Njemačke. Ćatić nije imao lagan zadatak jer je Armenac na nogama izdržao svih 12 rundi. Na samom otvaranju meča, Gevor je bio konkretniji, ali kako se borba bližila kraju naš bokser je preuzimao stvari u svoje ruke.

Na kraju, jednoglasnom odlukom sudija (115:113, 115:113 i 118:111) odbranio je naslov Svjetskog prvaka. To je izrevoltiralo Armenca, koji na kraju nije ni pružio ruku novom-starom prvaku svijetu.

Pobjedonosni Ćatićev niz sada broji 31 borbu, uz jedan neriješen ishod i dva poraza.

Treba napomenuti da je Ćatić na šorcu nosio natpis Srebrenica, odajući tako počast žrtvama genocida u Srebrenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.