Ćatić tvrdi da nije kriv: Živim od ušteđevine
EPA

Bivši bokserski prvak u zatvoru

Ćatić tvrdi da nije kriv: Živim od ušteđevine

Bokser Adnan Ćatić, u svijetu poznatiji kao Felix Sturm, na sudu u Koelnu se izjasnio da nije kriv.

Bivši bokserski šampion već nekoliko mjeseci se nalazi u pritvoru zbog optužbi kako je utajio porez od 5,8 miliona eura, a suđenje će, kako pišu njemački mediji, trajati sve do 27. februara 2020. godine.

Ukoliko se dokaže da je kriv, Ćatić bi mogao iza rešetaka provesti i do deset godina, međutim on je javnosti poručio kako nema nikakvo bogatstvo i da živi isključivo od onoga što je uštedio kroz karijeru.

"Nemam bogatstvo, živim od ušteđevine. Marketinška agencija iz Švicarske još od 2015. godine mi je blokirala račun. Vratio sam se u Njemačku zahvaljujući tome što mi je otac prodao imanje u BiH", izjavio je Ćatić.

Optimističan glede čitave situacije je i Ćatićev advokat Nils Kröber koji je, između ostalog, kazao kako vjeruje da optužnica u cjelini neće biti dokazana, kao ni sam iznos poreza.

Otkrio je također i kako Ćatić boluje od astme.

Top Komentari

BosnianKing2
Idi cuvaj ovce seljak.
0 13
@dn@n
Dok je bio prvak zvali su ga Felix Sturm, a sad je za nijemece Adnan Catic
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi