Počelo suđenje Adnanu Ćatiću: Odbrana tražila da bude premješten iz zatvora zbog bolesti

Završen prvi dan

Počelo suđenje Adnanu Ćatiću: Odbrana tražila da bude premješten iz zatvora zbog bolesti

E. Škorić

Jutros je počelo suđenje Adnanu Ćatiću alias Felixu Sturmu, a ova 'borba' trajat će 23 dana. Ujedno i najvažnija za njemačkog boksera bh. korijena.

Ćatić je uhapšen u Kelnu za vrijeme održavanja fitness sajma FIBO. Bivši svjetski prvak u srednjoj i super srednjoj kategoriji je između ostalog optužen za utaju poreza u iznosu od 5.85 miliona eura, navodi Sport Bild.

Ranije je bio pod krivičnom istragom zbog mogućeg dopinga, pošto je bio pozitivan na doping nakon svoje posljednje borbe u februaru 2016. godine protiv ruskog borca Fedora Chudinova.

Danas je počelo suđenje 40-godišnjem borcu, a predviđa se da će suđenje u Kelnu trajati oko 23 dana i da bi 27. februara iduće godine trebalo sve da bude okončano.

"Ubijeđeni smo da optužnica u cijelini kao i spomenuti iznos poreza neće biti dokazani i nadamo se da će to voditi ka kazni kratkotrajnog boravka u pritvoru", rekao je Ćatićev advokat Nils Kröber u najavi suđenja.

Na početku suđenja su Ćatićevi branioci pokušali izdejstvovati puštanje na slobodu. Advokat Nis Krober je rekao da je normalno kako je bivši prvak svijeta nervozan zbog situacije, ali da nije moguće puštanje iz pritvora jer bi to donijelo novu zaradu Ćatiću.

"Artur Abraham bio bi spreman kao protivnik, a također bi javni emiteri najavili interes za prijenos. Nova borba bi donijela novac kojim bi se moglo sve izmiriti. Šturm trenutno nema novac za povećanje iznosa jamčevine, a porodica bi mogla prikupiti malu sumu", rekao je Krober.

Odbrana Ćatića je ukazala na njegovo zdravstveno stanje, rekavši da bi trebalo da bude premješten u drugi pritvorski centar zbog azbesta i da boluje od astme koja je u zatvoru postala sve gora i gora.

Nije donešena odluka o određivanju pritvora i završen je prvi dan suđenja, a Adnan je vraćen u pritvor i sutra će iznijetu svoju odbranu.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Cata
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti