Cerrone nakon borbe s Conorom: Nisam dobio ni dolar...

Cowboy je imao samo fiksni honorar

Cerrone nakon borbe s Conorom: Nisam dobio ni dolar...

Midhat Šljivak

Donald Cerrone poražen je od Conora McGregora na UFC 246 eventu nakon 40 sekundi.

Irac je pregazio Cowboyja u ovom meču koji je bio jedan od najprodavanijih ikad na PPV platformi i to je donijelo pravo bogatstvo UFC-u i Conoru.

Navodno je i Cerrone od prodaje prenosa inkasirao između sedam i deset miliona dolara, ali on je takve navode opovrgao. Tvrdi da nije dobio ni dolara.

"Hahaha 7-10 miliona. Nisam dobio novac od PPV-a. Jedno je šta ljudi misle, a posve drugo realnost. Dobio sam samo fiksni honorar", napisao je Cerrone na Instagramu.

Cowboy je za tih 40 sekundi dobio 200.000 dolara honorara, a treba mu svakako vjerovati da ništa od prenosa nije dobio.

McGregor je s druge strane od borbe dobio tri miliona dolara, a ukupna zarada od prenosa i sponzora dosegla je nevjerovatnih 80 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi