Khabibov pojas za vikend dobija novog vlasnika: Čeka nas spektakularan obračun
Foto - UFC

Oliveira protiv Chandlera

Khabibov pojas za vikend dobija novog vlasnika: Čeka nas spektakularan obračun

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov odlučio je nedavno da završi profesionalnu MMA karijeru.

Odlazak dominantnog prvaka lake kategorije otvorio je vrata ostalim borcima ove kategorije UFC-a da mnogo lakše dođu do pojasa, a organizacija je odlučila da se za upražnjeno mjesto prvaka bore Charles Oliveira i Michael Chandler.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COs1C26t-rn/[/instagram]

Oliveira je u nizu od osam pobjeda i njegova borba za pojas je sasvim očekivana, no mnogi borci i ljubitelji MMA sporta ne mogu da vjeruju da će Michael Chandler dobiti šansu da osvoji pojas.

Nekadašnji prvak Bellatora iza sebe ima samo jednu borbu u UFC-u. Završio ju je na spektakularan način protiv Dana Hookera, ali mnogi borci su tu godinama, imali su nestvarne nizove pobjeda i nikada nisu dobili šansu za titulu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COu8z-FoibT/[/instagram]

Oglasi

Chandler je spreman da priredi rat u oktagonu za Do Bronxa i želi dokazati svima da je kalibar za šampiona.

"U jednom trenutku će morati da bira da li će i dalje ići naprijed ili će reći da mu je sama borba za titulu bila dovoljna. Meni se tako nešto nikad neće desiti i jedva čekam da pustim ruke na njega", poručio je Chandler pred ovu borbu i dodao je:

"Ovo mi je najveća prilika u životu. Charles Olivera će odmah shvatiti da se u oktagonu našao sa drugačijom životinjom".

Oliveira je spreman da Chandleru također priušti pakao u oktagonu.

"Ima jednu pobjedu u UFC-u, a ja sam u nizu od osam uzastopnih pobjeda. Došlo je moje vrijeme, ovo je moj trenutak", poručio je Oliveira.

Brazilski borac je već 11 godina član najveće svjetske MMA promocije. Borio se i u perolakoj kategoriji, ali u lakoj se potpuno pronašao i došao je do velikog niza pobjeda.

U karijeri je na omjeru od 30-8-1, a u posljednjem meču u decembru prošle godine je u spektakularnom meču savladao Tonyja Fergusona.

Chandler je sa druge strane na omjeru 22-5, ali u UFC-u je na omjeru 1-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti