Drama na vaganju: UFC borac jedva stajao na nogama nakon skidanja kilograma
Foto - Screenshot

Borba otkazana

Drama na vaganju: UFC borac jedva stajao na nogama nakon skidanja kilograma

M. Šljivak
Teme:

Skidanje kilograma za mnoge borce predstavlja ozbiljan problem, a novi slučaj ozbiljnih problema sa zdravljem stiže nam danas iz Las Vegasa.

Ryan Benoit danas je stao na vagu pred meč kojeg je trebao imati sutra u Las Vegasu, ali borba je otkazana zbog očajnog stanja u kojem se ovaj 31-godišnjak pojavio.

Skidanje kilograma za njega je pošlo po zlu. Premašio je granicu za 1.4 kilogram u muha kategoriji, no sve je zabrinulo to što nije mogao da stoji na nogama.

Nakon što se prvi put izvagao morao je sjesti i jedva se podigao, a kada je pao vagu iz drugog pokušaja bilo je jasno da nema šanse da se sutra bori i UFC ga je poslao na ljekarske preglede.

Njegova borba Zarrukhom Adashevom je otkazana, ali svakako je najbitnije da Benoit na kraju prođe bez ikakvih posljedica.

Vagu je pao i Diego Ferreira koji se bori sa Gregorom Gillespiejem. Imao je dva kilograma viška za laku kategoriju, a protivniku će pripasti 30 posto njegovog honorara.

Otakazan je teškaški obračun između Bena Rothwella i Philipea Linsa, a a američki mediji tvrde da Lins nije dobio dozvolu ljekara za nastup.

UFC Vegas 26 priredbu predvode Marina Rodriguez i Michelle Waterson, a one su bile tačne na vagi, kao i ostali sa progama.

Top Komentari

bavarac28
Vala i treba im tako,kad im je fora da skinu kile i prodju vagu pa onda za jedan dan nabiju sto vise mogu,to je po meni cista besmislica jer vecina njih ne moze da se bori u tim kategorijama.
5 0
AsmirM
Napisi članak kako to oni gube kg ,objasni te narodu .
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi