Internet provokator je izazvao šampiona: Kada su se sreli u jecajima je molio za milost

Užasno se proveo

Internet provokator je izazvao šampiona: Kada su se sreli u jecajima je molio za milost

A. Čaušević

U vrijeme kada su društvene mreže preuzele primat na globalnoj sceni vrlo su česte pojave da se svako malo pojave neki samoprozvani junaci i uz pomoć tastature se predstavaljaju kao supersnažni.

Charlie Zelenoff je pronašao način kako na sebe privući pažnju i definitivno je uspio u tome i to zbog ''neobičnih'' borbi.

Internet provokator je sebe predstavljao kao najboljeg borca u historiji. Borbe bi uglavnom nastajale u teretanama i radilo bi se o amaterskim snimcima.

Dugo je vremena internetom kružila kako je svojevremeno Zelenoff ušao u obračun sa 16-godišnjakom te je dobio ozbiljne batine.

Međutim, to ga nije pokolebalo. Nastavio je i dalje da provocira i snima sulude borbe. Tako se jedne prilike potukao i sa Floyd Maywatherom Senirom i dobio je batine.

Oglasi

Jedno je bilo jasno. Zelenoffa je zanimao samo novac i zarada preko interneta od silnih prgleda i bio je spreman na sve kako bi postao poznat.

Prije osam godina dugo vremena je preko interneta i proganjao velikog bokserskog šampiona Deontaya Wildera kada je Amerikanac imao više od 30 pobjeda koje su došle uglavnom nokautom.

Zelenoff je Bronzanog Bombardera pozivao na telefon i ozbiljno mu prijetio. Nije se libio ni da slavnog bokersu uvrijedi kćerku.

Wilderu je u jednom trenutku dosadilo i stigao je u Los Angeles na obračun i to pod jednim uslovom, da ga Zelenoff ne tuži za eventualne povrede koje mu budu nanesene.

Oglasi

''Obračun'' je sam po sebi bio komičan. Zelenoff je pokušao da pobjegne iz ringa, ali ga je Wilder stigao počeo udarati.

Internet provokator je jecao u bolovima i molio da prestane, dok je Wilder ponavljao: "Da me nikada više nisi nazvao crncem. Da više nikada nisi spomenuo moju kćerku!"

Nakon što ih je osoblje razdvojilo Zelenoff je ponovo počeo da dobacuje i provocira, pa je Wilder opet krenuo na njega te je pobjegao sa lica mjesta.

"Prešao je sve granice. Jedna od stvari koje ne odobravam je rasizam, a on je upravo to radio. Pričao je kako će zalijepiti usta moje kćerke i kada sam u glavi vidio tu sliku, veoma me je uznemirilo.

"A onda je rekao da će me prebiti, ubiti. Te tri stvari, čovječe, poludio sam. Kad je tako, hajde da te vidimo…", rekao je Wilder nakon toga za medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti