Niko nije mogao da vjeruje šta se upravo desilo: Čekali su da padne, a zatim je uslijedio spektakl
Foto - Screenshot

Dana White Contender Series

Niko nije mogao da vjeruje šta se upravo desilo: Čekali su da padne, a zatim je uslijedio spektakl

M. Šljivak

Škotski MMA borac Chris Duncan (29) dobio je UFC ugovor nakon spektakularne pobjede protiv Charlieja Campbella.

U borbi Dana White Contender serije 10 boraca je tražilo svoje mjesto u najvećoj svjetskoj MMA promociji, a njih petorica su na kraju zahvaljujući pobjedama dobili ugovore u UFC-u.

Ipak, priča večeri je 29-godišnji škotski borac Chris Duncan koji je brutalno nokautirao Charlieja Campbella u zaista nevjerovatnoj borbi koju su priredili u samo nekoliko minuta.

Borci su žestoko ušli u borbu i tražili su nokaut kojim bi sve riješili u ranoj fazi meča. Do njega je na kraju došlo i to na kakav način.

Campbell je žestoko uzdrmao Duncana. Činilo se kako će škotski borac uskoro završiti u teškom nokautu, ali zatim dolazi do nevjerovatnog preokreta.

Duncan dobro pogađa bradu protivnika. Campbell završava na podu, Chris je bio dovoljno priseban da ga dovrši i nokautira i upiše pobjedu koja mu je donijela UFC ugovor.

Oglasi

Niko nije mogao da vjeruje šta se upravo desilo. Dana White je posebno bio impresioniran i to je pokazao svojom reakcijom pored kaveza. Duncan ga je podigao na noge.

MMA fanovi oduševljeni su ovom borbom. Momci su u kavezu dali sve od sebe i zaista je šteta što obojica nisu dobila ugovor. Ipak, možda sreća u budućnosti pogleda i nesretnog Campbella koji je pružio fenomenalnu borbu.

Chrisu Duncanu je ovo deveta pobjeda u profesionalnoj karijeri u kojoj ima jedan poraz. Campbell je s druge strane nakon ovog poraza na omjeru 6-2.

UFC je nakon protekle noći bogatiji za pet novih boraca. Pored Duncana ugovore su dobili još Vinicius Salvador, Francis Marshall, Waldo Cortes-Acosta i Billy Goff.

Top Komentari

Zeleni_zub
Ovaj UFC postao nezanimljiv totalno bez Khabiba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi