Najnesportskiji potez godine u režiji bivšeg UFC borca

Potpuno nepotrebno

Najnesportskiji potez godine u režiji bivšeg UFC borca

Edmir Škorić
Teme:

Japanski MMA borac Daichi Abe pobijedio je Brazilca Marcosa Yoshia Souzu nakon nokauta u drugoj rundi na Rizinu 37.

Ono što je sve šokiralo je činjenica da je Japanac to uradio na jako nesportski način, naciljavši udarac nogom u glavnu rivala dok je ovaj već ležao na tlu.

Ovaj meč održan je posljednjeg dana mjeseca jula u japanskoj Saitami i bila je to četvrta od osam muških borbi.

U drugoj minuti druge runde Japanac je desnom rukom zadao snažan udarac suparniku. Souza se gotovo odmah sagnuo na noge i pao na pod, što je označilo kraj borbe i pobjedu Abea. No, za kraj je dokrajčio rivala udarcem nogom u glavu.

Njegovo ponašanje mediji opisuju kao "najnesportskiji postupak godine". Definitivno je taj udarac nogom u glavu bio nepotreban jer je bilo jasno da Brazilac neće moći da nastavi borbu.

Udarci ove vrste su zabranjeni u većini organizacija, ali se mogu izvesti u Rizin Fighting Federation. Stoga Abe nije diskvalificiran, ali je postao omražen među ljubiteljima borilačkih sportova širom svijeta.

Do 2018. godine Abe je bio član UFC organizacije, ali je odustao nakon dva uzastopna poraza od Luke Jumeaua i Li Jianglianga, da bi zatim odradio dvije borbe na MMA One Championshipu u Singapuru i obje je izgubio.

Borba nad Souzom bila mu je treća borba u Rizinu.

Top Komentari

MaDaj
Kako je ovo nesportski? Pa ili noga ili pesnica Isti k kad si u nesvijesti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi