Ova djevojka je udaračka mašina: Rijetko koji muškarac bi joj smio izaći na crtu
Foto - Screenshot

Claressa Shields je čudo

Ova djevojka je udaračka mašina: Rijetko koji muškarac bi joj smio izaći na crtu

Midhat Šljivak

Amerikanka Claressa Shields (27) već godinama je dominantna u svijetu ženskog boksa.

Ova 27-godišnjakinja je bez ikakve dileme trenutno najbolja bokserka svijeta, a da će tako biti dalo se naslutiti još u njenim mladim danima jer je 2012. godine sa 17 godina postala olimpijska šampionka u Londonu.

Četiri godine kasnije uzela je zlato i u Rio de Janeiru, a u amaterskoj karijeri je doživjela samo jedan poraz u 78 nastupa.

Odlazak u profesionalne vode od nje je napravio veliku zvijezdu. Niko nije bio ni blizu da je dobije u 12 borbi u kojima je uzela pojaseve srednje kategorije.

A kakav udarac posjeduje Claressa je pokazala udarajući krušku. Uspjela je doći do broja 998 i dokazala je kako ima istinski dinamit u rukama.

Rijetko koji muškarac bi joj smio izaći na crtu u ringu, ali sumnjamo da bi i na ulici imali previše hrabrosti.

Shield se pored boksa okušala i u MMA. Međutim, tamo joj ne ide baš najbolje jer činjenica je da jako loše radi borbu u parteru što protivnice koriste.

Tako je u MMA sportu na omjeru 1-1. Pobijedila je Brittney Elkin nokautom, ali ju je na podu izdominirala Abigail Montes i došlo je do poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi