Dana White potvrdio novu veliku borbu Conora McGregora

Vraća se početkom godine

Dana White potvrdio novu veliku borbu Conora McGregora

E. Škorić

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da se Conor McGregor vraća u oktagon.

Najveća MMA zvijezda se uveliko sprema za povratnički meč, a White je sada potvrdio da će početkom 2021. godine Irac ukrstiti ruakvice sa Dustinom Poirierom.

Očekuje se da to bude borba koja će odlučiti o novom prvaku lake kategorije nakon što je aktuelni šampion Khabib Nurmagomedov odlučio da se povuče nedavno nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom.

Khabib je tada rekao da je obećao majci da se neće boriti nakon što je nedavno izgubio oca, koji je preminuo usljed komplikacija s koronavirusom. Inače, dagestanskog borca White ponovo vidi u oktagonu jer vjeruje da će prije ili kasnije Khabib željeti da dođe do 30. pobjede u 30. borbi i da na taj način ispuni očevu želju i na najbolji način okonča cijelu priču.

Što se McGregora tiče, on će imati priliku da se revanšira Amerikancu koji ga je pobijedio 2014. godine, ali tačan datum i mjesto održavanja borbe još nije potvrđeno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi