Conor McGregor objavio datum povratka i to u fantastičnom meču
Foto - EPA

Duel nekadašnjih šampiona

Conor McGregor objavio datum povratka i to u fantastičnom meču

M. Šljivak

Najveća MMA zvijezda Conor McGregor objavio je sinoć kako se vraća u oktagonu.

McGregor je na Twitteru objavio kako je prihvatio ponudu UFC-a za borbu protiv Dustina Poiriera koja bi se trebala održati 23. januara 2021. godine.

"Prihvatio sam, 23. januar je datum", napisao je Conor i najavio je da bi se ova borba mogla desiti na stadionu Dallas Cowboysa u Texasu.

Poirier je naravno prihvatio ponudu. Bit će to zaista spektakularan obračun dvojice sjajnih udarača i nekadašnjih šampiona i sigurno da će privući ogromnu pažnju.

Poirier je prošle godine osvojio privremeni pojas prvaka lake kategorije. Pobijedio je tada Maxa Hollowayja, ali kao i Conor protiv Khabiba nije mogao ništa.

U karijeri je na omjeru 26-6-1, a jedan od šest poraza je doživio 2014. godine upravo protiv Conora McGregora.

Posljednji meč je imao u junu kada je u pet rundi fenomenalne borbe savladao Dana Hookera.

McGregoru će sa druge strane ovaj meč biti prvi nakon godinu dana i pobjede nad Donaldom Cerroneom nakon samo 40 sekundi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi