Povratak Conora McGregora u spektakularnom meču
Foto - Instagram

Sve je pred realizacijom

Povratak Conora McGregora u spektakularnom meču

M. Šljivak

Conor McGregor je odlučio da se vrati u MMA svijet.


Iako je prije određenog perioda po 'stoti' put odlučio otići i posvetiti se biznisu, najveća UFC zvijezda se ponovo vraća i ponudio je borbu još jednoj zvijezdi Dustinu Poirieru.

Dvojac se ranije dogovarao o humanitarnom meču. Na kraju se umiješao UFC i ponudio im je borbu i Conor je pristao.

"Zdravo Dustin. Prihvatio sam ponudu za borbu sa tobom, ali sam im rekao da se mora održati u 2020. godini", napisao je Conor.

Datumi u kojima bi se Conor mogao vratiti u oktagon su kraj novembra ili decembra, a druga opcija je izvjesnija. McGregor će nakon borbe donirati pola miliona dolara za fondaciju Dustina Poiriera.

Conor je 2014. godine nokautirao tada mlađahnog Poiriera koji je zatim izgradio veliko ime i imao je titulu privremenog prvaka lake kategorije koju je na kraju morao predati Khabibu prošle godine.

U karijeri je Poirier na omjeru 26-6-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi