Conor se moli za porodicu Nurmagomedov

Svi sukobi i rivalstvo su ostavljeni po strani

Conor se moli za porodicu Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov je bez sumnje najveći UFC rival Conora McGregora i čovjek koji mu je nanio najteži poraz u ovoj organizaciji.

Međutim, rat Irca i Dagestanca se nije odvijao samo u oktagonu. Pljuštale su i javne uvrede, a lajavi Irac je nekoliko puta, prema mišljenju većine, prešao liniju dobrog ukusa i klasičnog "trash talka".

Ipak, porodica Nurmagomedov prolazi kroz težak period, pa je i McGregor odlučio zaboraviti veliko rivalstvo i pokazati svoju bolju stranu.

Naime, Khabibov otac Abdulmanap Nurmagomedov je i dalje u teškom stanju. Svakakvih je priča u medijima, ali se vjeruje da je on u bolnicu doveden sa upalom pluća, da bi potom imao srčani udar nakon kojeg je operisan. I nakon operacije je došlo do komplikacija, zbog povišenog krvnog pritiska je došlo i do moždanog udara, a Nurmagomedov senior je jedno vrijeme bio u komi. Iz nje se, srećom, probudio.

"Molim se za oporavak Abdulmanapa Nurmagomedova, čovjeka koji je zaslužan za više svjetskih prvaka u različitim borilačkim vještinama nego što im znamo broja, istinskog genijalca borilačkih sportova. Jako me rastužilo ono što sam večeras čuo. Sada se molim za čitavu porodicu Nurmagomedov", riječi su Conora McGregora.

Top Komentari

Ivica_Osim8
svaka mu čast na tome
5 2
Chupy
Ja mislio da u sebi nema ni Lj od ljudskosti on me demantova.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi