Conoru 150 miliona za meč kojeg niko ne želi vidjeti
Foto - EPA

Floyd ga vidi kao laku zaradu

Conoru 150 miliona za meč kojeg niko ne želi vidjeti

M. Šljivak

MMA zvijezda Conor McGregor dobio je ponudu od strane Floyda Mayweathera (45) za revanš meč koji bi se održao 2023. godine.

The Money je u posljednjem profesionalnom meču karijere 2017. godine pobijedio Conora McGregora u Las Vegasu tehničkim nokautom u 10. rundi i zaokružio je karijeri na omjeru od 50-0.

Nakon toga američki bokser je odradio još nekoliko egzibicionih mečeva, no sada je ponovo spreman ukrstiti rukavice s Ircem i Conoru je ponudio 157.9 miliona dolara za revanš.

"Floyd trenira kao da mu je 30 ponovo. U odličnoj je formi i Conora smatra lakom lovom i lakom borbom", tvrdi izvor blizak Mayweatheru.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cewr_GXvBIZ/[/instagram]

Prošle sedmice se pojavila informacija da je revanš moguć. McGregor je na društvenim mrežama potom saopštio da je dogovor postignut i vrlo je moguće da će se revanš održati.

Planirani datum borbe je mart 2023. godine. Lokacija je vjerovatno Saudijska Arabija, no teško je vjerovati da će druga borba privući pažnju kao što je to slučaj bio u prvom meču.

Tada su oba borca uzela stotine miliona dolara. Mayweather smatra da bi cifra sada mogla premašiti i milijardu dolara, no ljubitelji borilačkog sporta nisu previše oduševljeni ovom idejom i ne žele ponovo gledati duel ovih boraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi