Cormier i Miočić napisali cifru, UFC pristao

Borba za teškaškog vladara

Cormier i Miočić napisali cifru, UFC pristao

M. Šljivak

UFC prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier otkrio je kako su on i Stipe Miočić dogovorili vlastiti meč 7. jula u Las Vegasu.

Cormier je prvobitno odbijao dvoboj sa vladarom teške kategorije. Ipak, brzo se predomislio i predložio je Stipi cifru koju će na kraju dobiti od UFC-a.

"Pričao sam sa Stipom prije nego je sve dogovoreno. Sjajan je tip i ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o njemu. Nazvao sam ga i rekao mu da se za 500 hiljada dolara ne želim boriti protiv njega. Bacio sam veliku cifru na stol i rekao: Za taj iznos ću se boriti protiv Stipe Miočića. On je samo rekao: Volim te, čovječe! Rekao sam mu da bismo se trebali boriti, ali ako brojke imaju smisla", rekao je Comirer.

Očigledno je da je prvi čovjek UFC-a Dana White pristao na uslove. Njemu će duel najboljih boraca iz najjačih težinskih kategorija ponovo donijeti ogroman novac, a konačno je došlo vrijeme i da UFC borci zarade nešto veće sume.

Miočić je od borbe sa Francisom Ngannouom zaradio 600.000 dolara, a DC je na cifri od pola miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi