Cormier: Ovaj put ću prebiti Jonesa

Prvak siguran u sebe

Cormier: Ovaj put ću prebiti Jonesa

Jon Jones zasigurno nije impresionirao u svom povratku u oktagon. Bivši prvak u poluteškoj kategoriji savladao je na UFC-u 197 Ovincea Saint Preuxa, ali tek nakon sudijske odluke.

Jones je došao do privremenog pojasa, međutim, njegova izvedba bila je daleko od očekivanog, sa čim su se složili mnogi, između ostalog i njegov naredni rival Daniel Cormier.

"Jones je dosta promijenio način treniranja. Posvetio se dizanju tegova, te je sada mnogo krupniji. Mislim da je nakon duge pauze i odsustva dosta nazadovao, što je potvrdio i u svom posljednjem nastupu. Ovo je taj novi Jon i ništa se neće promijeniti do našeg revanša. Kada se ponovo susretnemo, ja ću biti taj koji će dominirati i koji će ga prebiti", izjavio je Cormier.

UFC 200 na programu je 9. jula u Las Vegasu, a upravo će borba između Cormiera i Jonesa predvoditi jubilarni event.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi