Cormier u problemu poslije poraza od Stipe: Na lijevo oko ništa ne vidim, sve mi je crno...

Dobio udarac u trećoj rundi

Cormier u problemu poslije poraza od Stipe: Na lijevo oko ništa ne vidim, sve mi je crno...

Daniel Cormier je porazom završio karijeru. 

Izgubio je od Stipe Miočića u njihovom trećem meču i otišao u penziji.

U posljednjoj izjavi koju je dao kao profesionalni borac kazao je kako ima problem s lijevim okom i da poslije borbe ne vidi ništa na njega.

Inače, to je posljedica udarca Miočića s kraja treće runde za kojeg Cormier smatra da je bio ubod u oko.

"Pogledajte mi oko. Nisam ostatak borbe vidio ni njega, ne vidim ništa niti sada. Sve ispred lijevog oka mi je crno. Ali, što je tu je, nije važno. Rekao sam sucu što se dogodilo, on mi je odgovorio da je bio udarac. Kasnije mi je rekao da je vidio na snimci i da sam bio u pravu. Nisam mogao vidjeti na lijevo oko, ali to sad više nije bitno", rekao je Cormier.

O samoj borbi kazao je sljedeće:

"On je odradio dobar posao. Uspio je kontrolirati klinč i držati me uz rub kaveza veliki dio vremena i mislim kako je to odlučilo one neizvjesne runde. Mislio sam da mi dobro ide, no onda su došle te klinč pozicije. Išao je dvostrukim 'underhookom', a to je nešto što nije radio u prvim borbama. Tamo sam uspijevao izaći iz toga..."

Inače, ovo je bila treća borba njih dvojice, a Miočić je seriju dobio 2:1.

[twitter]https://twitter.com/GifSkullIV/status/1294862611800944640[/twitter]

Top Komentari

RocknRolla
Ko ovo moze da gleda i uziva u tkz sportu nije sav svoj u glavi. Razumijem fightere jer za mnoge od njih je to jedini nacin da nesto urade u zivotu, ali za vas sto ovo gledate, svasta.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti