UFC čeka konačni obračun za kralja teške kategorije, ali tek nakon toga slijedi spektakl

UFC je pripremio strašne dvoboje

UFC čeka konačni obračun za kralja teške kategorije, ali tek nakon toga slijedi spektakl

Midhat Šljivak

Još malo je ostalo do borbe za najboljeg UFC teškaša svih vremena.

U noći sa subote na nedjelju aktuelni prvak Stipe Miočić i Daniel Cormier će se po treći put naći u oktagonu i odlučit će o tome ko je najbolji UFC-ov teškaš svih vremena.

Za sada su oba borca slavila po jednom. U prvom meču je DC nokautirao Miočića, u drugoj je dominirao, ali je Miočić uspio da vrati titulu.

Nakon što se sazna ko je najbolji teškaš UFC-a pobjednik će dobiti ogromnu ponudu za super okršaj sa prvakom poluteške kategorije Jonom Jonesom.

To je za ESPN istakao poznati trener Javier Mendez.

"Ko god da pobijedi dobit će ogromnu ponudu i vjerujem da će ta ponuda biti za meč protiv Jona Jonesa. Jones je izrazio želju da pređe u tešku kategoriju i ne postoji bolji način da dođe do novca kojeg želi od borbe protiv Stipe ili DC-ja", rekao je Mendez.

Bilo koja borba bi donijela ogromnu zaradu UFC-u, ali i borcima. jones je već dva puta dobijao Cormiera u poluteškoj, a jedna pobjeda mu je oduzeta zbog pada na doping testu.

Nema dileme da bi teškaški obračun privukao mnogo više pažnje, ali prvo ćemo vidjeti ko će biti kraj teške kategorije.

Top Komentari

Vuk13
Idemo DC da se skine i varalica Jones
0 4
87618
DC moze Stipu pobijediti samo ako mu sudac dopusti da prste zabada u oci , to mu je najjace oruzje , a ovako nema sanse , a ti Vuce imas pravo da navijas za DC.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi