Cro Cop: Nisam mogao odbiti šansu da se revanširam Royju Nelsonu

Legendarni borac otkrio razloge borbe

Cro Cop: Nisam mogao odbiti šansu da se revanširam Royju Nelsonu

Legendarni hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović otkrio je razloge revanša protiv američkog borca Royja Nelsona. 

Njih dvojica su prvi međusobni okršaj imali u okviru UFC-a u oktobru 2011. godine kada je Nelson prekidom u trećoj rundi porazio Cro Copa, a sedam godina kasnije Mirko je dobio šansu za revanš, ali u okviru organizacije Bellator.

Mirko i Roy će se sastati 25. maja tekuće godine u londonskoj Wembley Areni, a Cro Cop je u razgovoru za Novu TV otkrio razloge zbog kojih je pristao na borbu.

"Bellator i ja smo još od ranije u kontaktu i to od borbe protiv Ishija, ali tada sam odlučio da potpišem za UFC. Ostao sam u kontaktu s njima i sada je došla prilika da odradim borbu kod njih. Ipak, nije stvar Bellatora ovdje, nego je stvar protivnika, a to je Roy Nelson", poručio je Mirko i dodao:

"On me je 2011. godine savladao prekidom u trećoj rundi. Bio sam povrijeđen i zbog toga želim revanš. Ne tražim nikakva pravdanja, samo želim odraditi borbu protiv njega u situaciji kada sam potpuno zdrav i spreman. Sada će sigurno biti drugačije. Ovo je stvar koju ne smijem propustiti i borbu sam prihvatio iz sportskih razloga. To nisam smio propustiti", rekao je Cro Cop.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti