Cro Cop otputovao u Japan, za pet dana borba

Neuništivi Mirko opet u ringu

Cro Cop otputovao u Japan, za pet dana borba

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko Cro Cop Filipović otputovao je danas u Japan gdje će za pet dana imati novu borbu.

Nakon što je imao veliki peh u maju mjesecu kada je povrijedio koljeno samo nekoliko dana pred revanš protiv Royja Nelsona u Bellatoru, Cro Cop nije odustao i poslije samo četiri mjeseca se vraća u ring.

Cro Cop će se boriti u okviru organizacije RIZIN protiv Amerikanca Roquea Martineza. Radi se o borcu koji ima omjer od 13 pobjeda i četiri poraza, a RIZIN je najpoznatija organizacija u kojoj se do sada borio. Visok je samo 177 centimetara, a težak čak 110 kilograma.

Ovo će vjerovatno biti pretposljednji meč u karijeri Cro Copa jer bi i za Novu godinu također trebao da se bori u Japanu. Inače, ovo će mu biti 51. profesionalna MMA borba.

View this post on Instagram

From #vienna 🛫 to #tokyo 🛬

A post shared by Stipe Drvis (@stipedrvis) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi