Cro Cop: U decembru sam u ringu, možda čak i ranije

Legendarni borac počinje sa oporavkom

Cro Cop: U decembru sam u ringu, možda čak i ranije

Mirko Filipović je prije nekoliko dana doživio tešku povredu koljena tokom posljednjeg sparinga pred meč protiv Roy Nelsona. 

Legendarni Cro Cop je hitno operisan i sada slijedi period oporavka koji će sigurno potrajati nekoliko mjeseci.

U izjavi za Dnevnik Nove TV Mirko je otkrio kako će gotovo sigurno u decembru odraditi dogovorenu borbu u Japanu, a moguće je da će se oporaviti i prije toga.

"Pa, vjerujem da ću u decembru sigurno nastupati. Možda i ranije, zavisi od tempa oporavka. Ja vjerujem da ću se ja dobro oporaviti, u vrhunskoj sam formi i taman sam završio kamp. Sve su to faktori koji utiču. Po nekim medicinskim knjigama oporavak traje šest mjeseci, ali to je sve individualno. To je prosjek, kao kad kažete kod nas da je prosjećna plata 6.000 kuna, a 80 posto ih ima 3.000. A, ima i onih koji imaju 23-30 hiljada, je li tako?", poručio je Mirko Cro Cop.

Podsjetimo, Bellator 200 Event, na kojem je glavna borba večeri trebala biti Cro Cop-Roy Nelson, održat će se večeras u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi