"Cro Copa sam nokautirao, ali sam prebijen shvatio da MMA nije za mene"

Brendan Schaub o Mirku Filipoviću

"Cro Copa sam nokautirao, ali sam prebijen shvatio da MMA nije za mene"

Midhat Šljivak

Brendan Schaub je najveću pobjedu u karijeri ostvario 2011. godine kada je pobijedio legendarnog Mirka Filipovića.

On je na UFC 128 u New Jerseyu uspio da nokautira Cro Copa u trećoj rundi, ali je u toj borbi dobio nezapamćene batine koje su mu potpuno promijenile karijeru.

Nakon ovog meča uslijedio je period loših borbi i ovaj 34-godišnji borac je odlučio da završi karijeru 2014. godine sa omjerom od 10 pobjeda i pet poraza.

Meč sa Filipovićem američki borac dobro pamti. Ističe da je dobio batine nakon kojih je shvatio da MMA sport više nije za njega.

"Borba sa Cro Copom je bila šansa da upišem veliku pobjedu. Ipak, bio sam naivan i bahat i mislio sam kako ću ga pregaziti u kavezu. Prevario sam se, iako sam ga pobijedio", rekao je Schaub, kojeg je Filipović demolirao do tog trenutka.

"Slomio mi je nos na šesnaest mjesta, imao sam šesnaest šavova na oko, četrnaest na usni. Povraćao sam i bio u velikim bolovima. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. On je stajao sav krvav, bio je nokautiran, ali ja sam bio razbijen", dodaje Schaub.

"Pitao sam ga nakon meča: 'Šta mi ovo radimo čovječe?', a on me pogledao i odgovorio, 'Ovo je život'. Tada sam shvatio da za njega jeste, ali za mene nije. Nisam želio riskirati svoj živt, borba nije moja strast. Meni uopšte nije mjesto u oktagonu sa njim. On je apsolutna legenda", rekao je Schaub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi