Damir Beljo: Otpada meč za svjetsku titulu, WBA nije dozvolio da se borim

Ništa od zakazane borbe

Damir Beljo: Otpada meč za svjetsku titulu, WBA nije dozvolio da se borim

E. Škorić

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo ipak se neće boriti 28. decembra za titulu svjetskog prvaka.

Beljo je imao dogovorenu borbu sa Arsenom Goulamirianom u Marseilleu, ali nažalost do toga neće doći.

Beljo je to objavio na zvaničnom profilu na Facebooku, ali za tri mjeseca bi ipak mogla biti organizovana borba protiv Armenca s francuskim pasošem.

"Opet tužna vijest. Meč za svjetsku titulu prvaka otpada. Potpisali smo i sve napravili što se nas tiče i sve je išlo kako treba, ali WBA niej dozvolio da se borim jer nisam u top 15 u WBA. Njegovi promotori su rekli da to neće biti problem, međutim to je glavni razlog što ne boksam jer me nisu ubacili u top 15 kod WBA. Obećali su da se borim u martu iduće godine za svjetski naslov i da će me do tad ubaciti u izazivače jer im je interes da bude meč između mene i Arsenal. Krvavo treniram u UFD gym u Dusseldorfu i žao mi je što je ovako. Potrudit ću se da budem maksimalno spreman za mart iduće godine. Hvala svima na velikoj podršci i Bog vas sve blagoslovio", objavio je Beljo.

Top Komentari

Incognito
Znaci djaba si prozivao Pukija koji ti je lijepi objasnio pravila i sad ti fol iznenadjen...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije