Damir Beljo se u nedjelju bori za naslov u WBF verziji

Damir Beljo se u nedjelju bori za naslov u WBF verziji

Edmir Škorić

Mostarski bombarder Damir Beljo u nedjelju ima meč karijere. Naime, on će se u njemačkom gradu Schwerinu borbiti za interkontinentalnog prvaka svijeta po WBF verziji u teškoj kategoriji, a rukavice će ukrstiti protiv domaćeg boksera Alexandera Siposa.

Prije godinu dana Beljo je započeo profesionalnu karijeru, a prvi put u karijeri borit će se se za jedan veliki naslov. Osim što je borba za pojas u WBF-u, ovo je za 29-godišnjeg Mostarca prilika karijere.

Naime, ako bi Beljo pobijedio Siposa branio bi titulu protiv Kongoanca Zacka Mwekasse, koji čeka pobjednika nedjeljnog meča.

"Sipos je izuzetno tvrd borac. Teško ga je oboriti i niko ga do sada nije dobio prekidom. To može biti veliki problem za mene, jer ako meč ode na bodove male su mi šanse, s obzirom da se ipak boksa na domaćem terenu. Međutim, spreman sam i uvjeren sam da ga mogu oboriti", kaže Beljo.

Meč između Belje i Siposa, predviđen je na 12 rundi i bit će glavna borba večeri. U jednoj od uvodnih borbi borit će se još jedan Mostarac, Beljin blizak prijatelj i kum Boris Bošnjak, nekadašnji amaterski prvak BiH u boksu, koji je napravio višegodišnju pauzu.

Bošnjak i Beljo proteklih sedmica naporno su pripremali za mečeve u Njemačkoj sa glavni trenerom Damirom Miletićem, kondicijskim Damirom Zubcem, a sve pod nadzorom osoblja fizioterapije „Šarac“. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Beljo zna samo za pobjede. U 12 mečeva je zabilježio isto toliko pobjeda od čega je čak deset završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.