Damir Hadžović dogovorio još jednu UFC borbu"

Protivnik mu Amerikanac

Damir Hadžović dogovorio još jednu UFC borbu"

M. Šljivak

Bh. borac Damir Hadžović dogovorio je još jednu UFC borbu.

Bosanski bombarder će u oktagon 1. juna na UFC Fight Nigt 152 eventu u Štokholmu, a protivnik će mu biti Amerikanac Christos Giagos (16-7).

Biće to šansa za 32-godišnjeg Hadžovića da nastavi seriju pobjeda u UFC-u. U februaru je sjajnom borbom demolirao Marca Pola Reyesa i došao je do 13. pobjede u karijeri (13-4, 3-2 UFC) i protiv Giagosa bi trebao biti favorit.

Giagosu je ovo drugi boravak u UFC-u. Dobio je otkaz 2015. godine nakon tri borbe, a vratio se u oktagon tri godine kasnije. Izgubio je u septembru od Charlesa Olviere, ali je u decembru uspio da savlada Mizuta Hirotu odlukom sudija.

Hadžović je svakako favorit u ovom duelu. To će mu biti šesti nastup u najelitnijoj svjetskoj promociji, gdje je na omjeru od tri pobjede i dva poraza.

Event u Štokhomu predvodi borba u poluteškoj kategoriji između Alexandera Gustafssona i Anthonyja Smitha, a biće to još nekoliko zaista sjajnih borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi