Bomba iz UFC-A: Mašina iz Dagestana u brutalnom obračunu za izazivača

Makhachev vs Dariush

Bomba iz UFC-A: Mašina iz Dagestana u brutalnom obračunu za izazivača

M. Šljivak

Pravu bombu donio je večeras ugledni novinar Brett Okamoto.

Novinar ESPN-a dobio je informaciju iz UFC-a kako će se 26. februara u oktagonu naći dvije istinske zvijeri Islam Makhachev i Beneil Dariush.

Oba borca već su pristali na borbu, a pobjednik bi trebao dobiti napad na titulu prvaka lake kategorije.

Makhacheva vodi njegov veliki prijatelj Khabib Nurmagomedov koji ga je proglasio svojim nasljednikom na tronu lake kategorije.

Dagestanska mašina melje protivnike već pet godina, a na omjeru je od 21-1.

Sa druge strane Beneil Dariush je također čudesan u posljednjih nekoliko godina. Ima niz od sedam pobjeda i na omjeru je 21-4-1.

Gotovo sigurno će pobjednik ovog meča ići na pobjednika meča za titulu između Dustina Poiriera i Charlesa Oliveire koji se održava 11. decembra u Las Vegasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi