Darko Stošić otkazao borbu u Pragu
Najbolji srbijanski MMA borac imao je velike planove za ovu godinu, ali 2019. za njega nije krenula dobro

Zbog povrede

Darko Stošić otkazao borbu u Pragu

M. Šljivak

Srbijanski MMA borac Darko Stošić otkazao je borbu protiv Magomeda Ankaleva na UFC eventu u Pragu.

Stošić je tačno mjesec dana prije meča u Pragu, gdje je trebao imati svoju drugu UFC borbu, otkrio kako je tokom treninga doživio tešku povredu i da se ne može boriti.

Povreda je bila suviše teška. Na jednom od treninga pukao mu je grudni mišić, povreda se nije mogla sanirati, iako je Stošić imao namjeru da nastupi.

Na kraju je ipak odlučio da ne rizikuje. Meč protiv Ankalaeva je otkazan i srbijanski poluteškaš će čekati novu šansu da se dokaže u UFC-u.

Imao debi iz snova

Darko Stošić imao je fantastičan UFC debi.

Darko je ljetos u Hamburgu za protivnika imao Jeremyja Kimballa u svom prvom UFC nastupu, te je slavio pobjedu već u prvoj rundi.

Nakon početkog ispitivanja snaga Darko je bacio na pod svog rivala te mu zadao nekoliko sjajnih udaraca laktom nakon čega je uslijedila serija udaraca u glavu, pa je sudac odučio da prekine borbu pred kraj prve runde.

Zaista je prava šteta što sjajnog borce nećemo vidjeti ovog februara, jer je meč sa Ankalaevim obećavao pravi spektakl.

U MMA karijeri 26-godišnji borac je na omjeru od 13 pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi