Darko Stošić poražen od Devina Clarka

Jednoglasnom odlukom sudija

Darko Stošić poražen od Devina Clarka

Midhat Šljivak

Srbijanski MMA borac Darko Stošić poražen je na UFC eventu u Štokholmu jednoglasnom odlukom sudija.

Stošić je agresivno krenuo od samog početka, ali je Clark bio taj koji je Darka slao na pod u prvoj rundi, ali je Stošić konstantno išao naprijed i uspio je u nekoliko navrata dobro pogoditi protivnika.

Stošić je dobro radio i u drugoj rundi. Imao je kontrolu nad Clarkom, uspio je sjajnim bacanjem u finišu runde da dođe u dobar položaj nad protivnikom, ali nije uspijevao da napravi seriju kojom bi završio meč.

Clark je dobro ušao u posljednju rundu. Konstantno je pokušavao rušenja, a Stošić je u tim trenucima izgledao poprilično umorno, što je Clark koristio da skupi bodove.

Tek u finišu runde Darko je uspio ozbiljno pogoditi rivala. Ipak, bilo je suviše kasno da se išta napravi i trojica sudija su na kraju dala pobjedu Clarku sa po 29-28.

Ovo je Stošiću prvi UFC poraz u trećem nastupu i on je sada na omjeru od 13-2 u profesionalnoj karijeri.

Clark je sa druge strane stigao do 10. pobjede u karijeri i sada ima omjer od 10-3.

Top Komentari

ddddd
Ocigledno je Darko u losijoj kondicijskoj formi,nije mogao pratiti Clarkov tempo u 3. rundi gdje je mnogo pao,misljenja sam da je trebao krenuti agresivnije u prvoj ili drugoj rundi traziti knockout,na rizik pa sta bude..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi