Darko Stošić poražen u najvažnijoj borbi karijere, Blaydes nokautirao JDS-a

UFC Fight Night 166

Darko Stošić poražen u najvažnijoj borbi karijere, Blaydes nokautirao JDS-a

M. Šljivak

Srbijanski MMA borac Darko Stošić poražen je od Jamahala Hilla na UFC eventu u Raleighu jednoglasnom odlukom sudija.


U najvažnijoj borbi karijere Stošić je jednoglasnom odlukom sasvim zasluženo poražen od Hilla i tako će srbijanski MMA borac nakon trećeg uzastopnog poraza u elitnoj promociji vjerovatno dobiti otkaz.

Stošić je agresivno ušao u meč. Međutim, Hill je bez problema odbio sve njegove napade, te je on izuzetno brzo pogađao Stošića i u dvije runde je apsolutno dominirao.

Tek u trećoj rundi Stošić je bio konkretniji i bolji. Ipak, nije uspio da završi meč i na kraju su sudije jednoglasno dodijelile pobjedu Hillu (29:27).

Stošić će nakon ovog poraza, trećeg u četiri meča u UFC-u, jako teško ostati dio iste, a trenutno je na omjeru od 13-4.

U glavnoj borbi večeri Curtis Blaydes je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio nekadašnjeg prvaka Juniora dos Santosa.

Odradio je Blaydes sjajan meč, da bi u drugoj rundi serijom udaraca uzdrmao legendarnog Cigana, a sudija je odlučio da je pretrpio previše štete i prekida meč.

Amerikanac je došao do 13. pobjede u karijeri (13-2-1) i najavio je pohod ka tituli koju drži Stipe Miočić.

Top Komentari

Sejo1979
Gledo sam mec covjek ga prebijo ko vola u kupusu stosic mu je samk bujo kao vreca na treningu nije mi jasno toliko vazan mec za stisica i onda ovako slabo se borit ovaj tip Hill je iz mjesta gdje js zivim vec20 godina veoma divar i nezgodan fighter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi