DC je još uvijek vladar poluteške kategorije

Cormier nokautirao Oezdemira

DC je još uvijek vladar poluteške kategorije

Midhat Šljivak

Daniel Cormier odbranio je naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji. On je u Bostonu na UFC 220 eventu pobijedio Švicarca Volkana Oezdemira tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Švicarac od samog početka kreće žestoko prema šampionu. Maksimalno je koristio prednost u visini u početnim minutama i uspio je da nekoliko puta opasno uzdrma prvaka. DC je sa druge strane pokušavao da borbu odvede na parter i da hrvanjem pokuša steći prednost.

U finišu prve runde Cormier nekoliko puta sjajno pogađa Oezdemira koji je opasno uzdrman, ali ostaje na nogama. Šampion je protivnika uspio na kraju runde i uhvatiti u zahvat, ali Švicarca spašava sirena za kraj prve runde.

DC početkom druge runde protivnika ponovo baca na pod. Nanosio mu je veliku štetu udarcima u glavu protiv kojih Oezdemir nije imao previše šanse. Švicarac se više nije mogao braniti i sudija je prekinuo meč.

Amerikanac je tako došao do pobjede i odbrane naslova poluteške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi