Denisu Stojniću je bilo dovoljno 49 sekundi da "uguši" rivala u prvoj borbi nakon 2016. godine

Lagana pobjeda

Denisu Stojniću je bilo dovoljno 49 sekundi da "uguši" rivala u prvoj borbi nakon 2016. godine

Edmir Škorić

Bh. MMA borac Denis Stojnić je večeras slavio protiv Poljaka Kacpera Miklasza na EMC 7 priredbi u Dussldorfu u Njemačkoj.

U prvih 30 sekundi ispitivanje snaga, a onda je Stojnić nasrnuo na poljskog borca, zadao mu nekoliko udaraca, oborio na pod i ostvario pobjedu nakon što je Poljaka neutralisao gušenjem.

Ovo je prvi meč Stojnića nakon 2016. godine kada je u Hit-FC organizaciji slavio protiv Christiana M'Pumbua.

Njegov protivnik u Njemačkoj trebao je biti Hrvat Ivo Ćuk, ali je on otpao zbog problema s koronavirusom.

Posted by Denis Stojnić on Saturday, July 3, 2021

Ahmed Vila remizirao protiv Edgara Davalosa u sjajnom meču

Bh. borac Ahmed Vila (25) vratio se u oktagon nakon godinu i po.

On je u Dusseldorfu u organizaciji EMC-a odmjerio snage s Paragvajcem Edgarom Davalosom, što je bio pravi izazov za našeg borca.

Ahmed je do današnje borbe vezao tri poraza zaredom. Dva su došla od poznatih imena MMA sporta Madsa Burnella i Daniela Torresa, a u trećem je teško pokraden u Švedskoj protiv domaćeg borca Armana Popala.

U borbi sa Davalosom nije bilo pobjednika poslije tri odlične runde. U potpunoo jednakom meču sudije su odlučile da nikom ne pripadne pobjeda.

U prethodnih godinu i po Vila je žestoko radio kako bi se što bolji vratio u oktagon. Počeo je saradnju sa KSW-ovim prvakom Danielom Torresom i sada je pred njim prvi izazov od promjene kampa i menadžmenta.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
I ne gušio ga kad se udebljao kao prasac. Ima u njemu 150 kila.
4 2
Gladbach77
Šteta stojke sto u najbolje dane ,,nisi bio izgleda mentalno spreman za UFC ima si Potencijala da nesto napravis u UFCu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi