KSW se konačno vraća! Dvije borbe u povratničkoj večeri poznate, šta će biti sa Stojnićem?

Najbolja evropska MMA organizacija

KSW se konačno vraća! Dvije borbe u povratničkoj večeri poznate, šta će biti sa Stojnićem?

Jedna od najboljih MMA organizacija u Evropi KSW objavio je datum povratka. 

Pandemija koronavirusa uticala je i na to da se eventi KSW-a u proteklom periodu otkažu, ali organizacija je konačno uspjela proibrati redove i objaviti povratnički datum - 11. juli!

Otkrivene su i dvije borbe koje će biti održane na tom KSW 53 eventu. U glavnoj borbi večeri za ujedinjenje titula u lakoj kategoriji borit će se Mateusz Gamrot i Normaln Parke, a osim toga potvrđena je i borba Marcina Wrzoseka i Borysa Mankowskog.

Priredba će biti održana u Varšavi što je potvrdio i prvi čovjek organizacije Martin Lewandowski.

"Vrlo sam uzbuđen što konačno mogu potvrditi povratak KSW-a. Zbog pandemije je prošlo već šest mjeseci od naše posljednje priredbe, a nama je to izgledalo kao čitava vječnost".

"Ova priredba održat će se u studiju u Varšavi i na njoj ćemo gledati veliku trilogiju rivala Normana Parkea i Mateusza Gamrota. Imam osjećaj da će to biti jedan od najvećih europskih okršaja ikad. Sretan sam što smo dogovorili taj meč za naš povratak. Na 'cardu' će se naći neke od najvećih poljskih KSW zvijezda poput bivših prvaka Marcina Wrzoseka i Borysa Mankowskog, a namjeravamo najaviti još nekoliko iznenađenja", dodao je on.

Sjećanja radi, KSW je posljednji event trebao imati 21. marta u Lodzu (Atlas Arena), ali isti je otkazan zbog Covid19 pandemije.

Na tom eventu smo trebali gledati nekoliko, za nas Balkance, vrlo zanimljivih mečeva. Borbu je trebao raditi i naš Denis Stojnić i to protiv Michala Wlodareka, a za sada nije otkriveno da li će upravo ovaj meč biti jedan od onih koji će se naći na popisu borbi za povratnički event.

Osim toga, na KSW 53 eventu trebali smo gledati i Roberta Soldića koji je trebao raditi protiv Mariusa Žaromskisa. Za sada nije poznato ni šta će biti s tim okršajem i da li ćemo ga eventualno gledati upravo 11. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi