Bivši šampion je nestao nakon najvećih batina u životu: Spreman je, on je superčovjek
Foto - Deontay Wilder / Instagram

Deontay Wilder je spreman za Furyja

Bivši šampion je nestao nakon najvećih batina u životu: Spreman je, on je superčovjek

M. Šljivak

Tyson Fury brutalno je prebio Deontayja Wildera u februaru ove godine i oduzeo mu je naslov WBC prvaka svijeta.

Kralj Cigana je američkom bokseru održao lekciju iz boksa, a torturu je prekinuo ugao Bronzanog bombardera koji je ubacio peškir u ring.

Wilder je odmah zatražio revanš kojeg je imao prema pravilima. Ipak, zbog pandemije koronavirusa, a zatim i zbog operacije mišića kod Wildera, borba je konstantno odgađana.

Plan je bio da se borba održi u decembru. Međutim, kada je Wilderov tim zatražio odgađanje za narednu godinu, Fury je odlučio krenuti dalje i tvrdeći da u sve opcije za revanš u ugovoru nestale i sada traži novog protivnika.

Wilderov tim međutim tvrdi da uopšte nije tačno da su se tražili novi datumi i ako je suditi prema riječima boskera Raphaela Akpejiorija, Wilder je spremniji nego ikad.

"Spreman je za decembar. Ne želim da se miješam u određene stvari, ali Deontay je spreman. On očekuje tu borbu. To mi je rekao, za to se sprema", rekao je nigerijski bokser i istakao je da je Amerikanac u sjajnoj formi:

"U formi je, radimo zajedno, ali još nismo sparingovali. Radimo dosta vježbe snage i kondicije. On je pravi atleta, superčovjek sa jedinstvenim tijelom kojem posvećuje mnogo pažnje", rekao je ovaj bokser.

Wilder, koji će uskoro napuniti 35 godina u karijeri je na omjeru 41-1-1, a jedini čovjek kojeg nije uspio pobijediti i to čak dva puta je Tyson Fury. U decembru 2018. godine bilo je neriješeno, a u februaru ove godine je doživio svoj prvi poraz i to zaista težak od kojeg mu je bio potreban oporavak.

Potom je američki bokser dolosvno nestao. Nije ga bilo mjesecima u javnosti i očigledno je da se žestoko spremao za revanš u tom periodu. Da li će ga biti, ostaje da vidimo.

Top Komentari

realno_govoreci
Da je spreman javno bi obznanio da želi revanš u Decembru a neki likovi da tvrde da je spreman a on šuti li pa šuti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi