Propao obračun Furyja i Wildera, Kralj Cigana ide na Joshuu za apsolutnog prvaka svijeta
Foto - EPA

April 2021. godine donosi spektakl

Propao obračun Furyja i Wildera, Kralj Cigana ide na Joshuu za apsolutnog prvaka svijeta

M. Šljivak

Treći meč Tysona Furyja i Deontayja Wildera je propao.


Obračun za WBC naslov prvaka svijeta je otkazan nakon što je Wilderu istekao rok po kojem je mogao odraditi revanš protiv čovjeka koji mu je oduzeo naslov u februaru ove godine.

Fury i Wilder su se trebali boriti krajem godine. Ipak, kako je propala mogućnost organizacije meča istekla je i obaveza u ugovoru koju je imao Amerikanac i on neće biti naredni rival Kralju Cigana.

Sada Fury gleda prema velikom obračunu protiv Anthonyja Joshue. Spreman je da se bori za titulu apsolutnog prvaka svijeta, a meč je već isplaniran za april 2021. godine na Wembleyju.

Joshua će prije toga morati da savlada Kubrata Puleva 12. decembra, a zatim ćemo vjerovatno gledati najveću borbu u historiji boksa u Velikoj Britaniji.

Top Komentari

K79
Čuj najveća borba u istoriji boksa Haha Haha Haha Haha Haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi