Deveta uzastopna pobjeda Fergusona

UFC Fight Night 98

Deveta uzastopna pobjeda Fergusona

Teme:

Tony Ferguson savladao je Rafaela dos Anjosa na UFC Fight Night 98 eventu održanom u Mexico Cityju.

'El Cucuy' je slavio nakon pet rundi jednoglasnom sudijskom odlukom (48-47, 48-47, 48-47), što mu je bio deveti uzastopni trijumf.

Bivši prvak lake kategorije dobro je izgledao u prvoj rundi, u kojoj je uspio da zada par snažnih udaraca. U nastavku borbe Ferguson je pokazao malo bolju kondiciju, što je došlo do izražaja u zadnjih 10 minuta, kada je u nekoliko navrata ozbiljno potresao Dos Anjosa. Svakako treba izdvojiti njegov sjajan udarac koljenom u četvrtoj rundi.

Ferguson se nakon ove borbe sigurno izdvojio kao jedan od glavnih kandidata za napad na pojas.

Ostaje mu da čeka rasplet duela između Khabiba Nurmagomedova i Michaela Johnsona, te prvaka Eddieja Alvareza i Conora McGregora.

Do pobjede su sinoć došli i Diego Sanchez i Ricardo Lamas.

Sanchez je jednoglasnom odlukom sudija savladao Marcina Helda, dok je Ricardo Lamas do trijumfa nad Charlesom Oliveirom došao giljotinom u drugoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti