Dijete Srebrenice u najvećem izazovu karijere

Mirsad Bektić u subotu u oktagonu

Dijete Srebrenice u najvećem izazovu karijere

M. Šljivak

Najbolji MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić u subotu će imati najveći izazov u karijeri.

Jedan od najboljih boraca perolake kategorije UFC-a vraća se u oktagon na UFC Fight Nigthu 155 koji se održava u Sacramentu, a protivnik mu je fantastični nokauter Josh Emmett.

Iako Emmett ima mnogo više iskustva, kladionice govore kako je momak iz Srebrenice favorit u ovom duelu, koji bi mu mogao donijeti zaista mnogo.

Tako kladionice u Las Vegasu na pobjedu bh. borca nude kvotu 1.55, dok je sa druge strane kvota na pobjedu Emmetta 2,20.

View this post on Instagram

It’s fight week! 5 days until the showdown. Who’s excited?

A post shared by Mirsad Bektić (@mirsadbektic) on

Eventualnom pobjedom Bektić bi dodatno napredovao na listi najboljih boraca perolake kategorije i put ka borbi za titulu bi mu bio potpuno otvoren.

Bh. borac je trenutno deveti na listi izazivača, dok je Emmett poziciju ispred, a ovo će Bektiću biti povratak u oktagon nakon 13 mjeseci.

Svakako treba istaći da je Mirsad u prošlosti imao dosta povreda koje su ga vjerovatno i odaljile od napada na pojas kojeg drži fantastični Max Holloway.

Perolaka kategorija UFC-a važi za elitnu jer su u njoj sve sama velika MMA imena, a pored Hollowayja tu su Alex Volkanovski, Brian Ortega, Jose Aldo...

Bektić je u karijeri na omjeru od 13-1, dok je sa druge strane Emmett na omjeru od 14-2.

Top Komentari

Fce
Cisti peder ovaj lijevi na slici
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi