Dvije fudbalske legende u ringu jedan protiv drugog: Ovaj obračun privući će pažnju cijelog svijeta
Foto - Screenshot

Meč planiran za oktobar, a ovo je jedna od opcija

Dvije fudbalske legende u ringu jedan protiv drugog: Ovaj obračun privući će pažnju cijelog svijeta

Midhat Šljivak

Borilački sportovi postaju sve popularniji širom svijeta, a dokaz tome je činjenica da mnoge poznate ličnosti žele da se isprobaju u ringu ili oktagonu.

Među onima koji su odlučili da se isprobaju u borbi je legendarni nizozemski fudbaler Dirk Kuyt. On će u oktobru odraditi boks meč u organizaciji najboljeg kickboxera svijeta Rica Verhoevena.

Nije poznato s kim će Kuyt ući u ring, ali to bi mogao biti još jedan poznati fudbaler - Andy van der Meyde. Ovo je otkrio čuveni borac Remy Bonjasky u svom podcastu.

"Protivnik Kuytu još nije odabran, ali među onima koji su 'kvalifikovani' za borbu je svakako Van der Meyde. On je broj jedan", rekao je Bonjasky i dodao je:

"Dovoljno je 'lud' da uđe u ring, a ja bih to itekako volio da vidim".

Dok Kuyt tek počinje s treninzima za meč, Andy van der Meyde već ima iskustva u treningu. Još 2016. godine imao je zakazan meč, trenirao je žestoko, ali mu se protivnik povukao pred borbu.

Vidjet ćemo hoće li se poznati duo zaista boriti u oktobru ili će Kuyt dobiti nekog drugog rivala. Sigurno je jedno, njihov obračun bi privukao ogromnu pažnju.

Podsjetimo, Dirk Kuyt je apsolutna legenda s fudbalskih terena, a slavu je stekao igrajući za Liverpool. Nastupao je još za Feyenoord i Fenerbahče.

S druge strane Andy van der Meyde je čovjek koji zbog lagodnog načina života nije ostvario karijeru koja mu se predviđala, a u karijeri je nastupao za Ajax, Inter i Everton.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Van der meyde je toliko poznat da mu je slika skrivena, jer znamo ionako svi kako izgleda. Al kad cucneš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi