Dirk Kuyt se odlučio isprobati u drugom sportu: "Ovo će biti veliki izazov"
Foto - EPA

Dirk Kuyt se odlučio isprobati u drugom sportu: "Ovo će biti veliki izazov"

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda nizozemskog fudbala Dirk Kuyt (41) u oktobru ove godine debitovat će u bokserskom ringu.

Bivši fudbaler Feyenoorda i Liverpoola bit će dio humanitarne priredbe koja će u ringu okupiti brojne zvijezde, a i Kuyt će biti jedan od onih koji će odraditi egzibicioni meč.

Još uvijek nije poznato s kim će Kuyt odraditi meč, no zna se da će to biti neko ko također nema iskustva u ringu. Bivši fudbaler se itekako veseli činjenici da će probati nešto novo.

"Dolazim iz fudbala i za mene će ovo biti kao utakmica za reprezentaciju Nizozemske. Izazov je izaći iz komforne zone i početi s novim sportom", rekao je Kuyt za Telegraaf i nastavio je:

"Naporno ću trenirati u narednim mjesecima, a činjenica da ću odraditi borbu u dobrotvorne svrhe me tjera još više naprijed", saopštio je legendarni fudbaler.

Oglasi

Bokserski meč Kuyt će odraditi 29. oktobra u Rotterdamu, a priredbu će predvoditi šampion svijeta u kickboxu Rico Verhoeven.

Bit će svakako veoma zanimljivo vidjeti kako će se Dirk Kuyt snaći s rukavicama u ringu. Na zelenom terenu je bio veoma srčan i takav pristup u ringu bi mu sasvim sigurno donio uspjeh.

Dirk Kuyt je fudbalsku karijeru počeo u Utrechtu. Eksplodirao je u Feyenoord, da bi slavu stekao igrajući za Liverpool u periodu od 2006. do 2012. godine. Potom je igrao za Fenerbahče, da bi karijeru završio u Feyenoordu 2017. godine.

Za nacionalni tim Nizozemske nastupio je 104 puta i zabio je 24 pogotka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi