Stravična snimka iz škole: Nasilnik napao djevojku, pa napravio grešku života

Djevojka već šest godina trenira MMA

Stravična snimka iz škole: Nasilnik napao djevojku, pa napravio grešku života

M. Šljivak
Teme:

Nasilje među vršnjacima postalo je ogroman problem širom svijeta.

Posebno su škole prepune nasilnika koji pokušavaju izgraditi ime preko slabijih od sebe, no u posljednje vrijeme često svjedočimo kako i od jakog ima jači.

Snimak koji dolazi iz srednje škole Sonoma Valley u Californiji pokazuje kako djevojka brutalno prebija dečka koji ju je pokušao maltretirati.

Djevojka, za koju se navodi da već šest godina trenira MMA, odlučila je da joj je dosta maltretiranja i odlučila je reagovati.

Suočila se s nasilnikom koji ju je vrijeđao i posuo vodom, a to je bila greška koju nije smio napraviti.

Djevojka je oborila nasilnika na pod, a zatim mu je zadala nekoliko brutalnih udaraca koljenom i nasilnik je ostao da leži.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FightHaven/status/1439376055224225797[/twitter]

Nepoznata djevojka je potom pobjegla s mjesta događaja, a ostatak učenika je ostao u šoku.

Naravno, ovakve scene nisu ono što želimo gledati u školskim dvorištima, ali dokaz je da se od nasilnika možete odbraniti uz određene vještine kao što je MMA.

Nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari

Ovakvi napadi i zlostavljanja se nažalost veoma često dešavaju, a slična stvar desila se nedavno kada je nepoznati muškarac napao 16-godišnjeg Alexa Williamsa.

Međutim, on ni slutio nije da je Williams višestruki svjetski prvak u brazilskom jiu-jitsu, te je doživio istu sudbinu.

Oglasi

Video je na društvenim mrežama objavio nekadašnji šampion Cage Warriosa Alex Enlund koji je trener 16-godišnjem borcu i otkrio je detalje.

"Odrastao pokušava napasti 16-godišnjaka koji je višestruki prvak svijeta u BJJ-u. Alex pokazuje smirenost, suzdržanost i hrabrost u ovoj situaciji", napisao je Enlund i poručio je svim roditeljima:

"Upišite djecu u školu borilačkih sportova. Malo je vjerovatno da će postati nasilnik zbog poniznosti koja se uči na stručnjačama."

Alex Williams nije želio da povrijedi čovjeka koji ga je napadao. Iskoristio je svoje znanje kako bi ga zaustavio i spriječio je nasilnika da mu nanese povrede.

Ovaj talentovani borac već je odavno na strunjačama sa odraslim i nije nikakvo čudo što je lagano izašao na kraj sa napadačem.

Njegov trener Alex Enlund u karijeri je na omjeru od 14 pobjeda i tri poraza i nekadašnji je šampion perolake kategorije u promociji Cage Warriors.

Oglasi