Dos Santos: Prednost dajem Miočiću

Brazilac dao prognozu

Dos Santos: Prednost dajem Miočiću

Nakon što je Stipe Miočić postao UFC prvak u teškoj kategoriji, počele su uveliko priče o njegovom novom protivniku.

Gledajući poredak, ali i serije pobjeda, kao naredni rival američkog borca hrvatskog porijekla nameće se Alistair Overeem. Tu je još nekoliko boraca koji pretenduju na pojas, ali stiče se utisak da je Holanđanin najviše zaslužio napad na titulu.

Mnogi su već i počeli da najavljuju okršaj Miočića i Overeema, a svoje mišljenje oko ishoda ovog meča dao je i bivši prvak, Brazilac Junior dos Santos.

"U slučaju da dođe do ove borbe, veće šanse dajem Miočiću. Imao sam priliku da se borim sa obojicom, tako da sam dobro upoznat sa njihovim kvalitetima. Miočić udara veoma jako i u strašnom je naletu, baš kao i Overeem. Ipak, smatram da "The Reem" nema ono što mu je potrebno da pobijedi novog prvaka. Ali nikad se ne zna, ovo je teška kategorija i nezahvalno je mnogo toga predvidjeti", rekao je Dos Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi