Najjači čovjek svijeta nemoćan pred UFC zvijezdom: Zvijer od 200 kilograma 'završena' u sekundi
Foto - Screenshot

Shaw nije mogao zaustaviti Poiriera

Najjači čovjek svijeta nemoćan pred UFC zvijezdom: Zvijer od 200 kilograma 'završena' u sekundi

Midhat Šljivak

Amerikanac Brian Shaw (40) četverostruki je prvak svijeta u dizanju teških tereta, ali usprkos činjenici da ima blizu 200 kilograma uz 203 centimetra visine, nije mogao napraviti ništa kada je UFC zvijezda Dustin Poirier skočio na njega.

Brian Shaw je istinska fizička zvijer. Čovjek od 203 centimetra visine i gotovo 200 kilograma četiri puta je osvajao prvenstvo za najsnažnije ljude na svijetu, ali činjenica da je među najsnažnijim na svijetu ne pomaže protiv mješovitih borilačkih vještina.

Tako je Shaw odlučio da se isproba protiv UFC zvijezde Dustina Poiriera. U laganom sparingu imali su okršaj, a 'zvijer' nije imala šansu protiv sjajnog MMA borca.

Iako je definitivno mnogo snažniji od Poiriera čija je kilaža oko 80 kilograma, brzina i efikasni potezi doveli su do predaje Shawa.

Poirier je ubrzo skočio na leđa ovom strongmanu. Napravio je gušenje, a ogromni Amerikanac je potom tapkao i predao je ovaj 'okršaj'.

Oglasi

Naravno, sve je završilo osmijehom s obje strane. Poirier je pokazao ogromnom sunarodnjaku da veličina u borbi i nije baš toliko bitna, posebno kada je na drugoj strani profesionalni borac.

Dustin Poirier je jedan od najboljih MMA boraca lake kategorije u prethodnih nekoliko godina i nekadašnji je privremeni šampion UFC-a.

Regularni pojas prvaka nije uspio osvojiti protiv Khabiba Nurmagomedova, ali je potom dva puta pobijedio Conora McGregora u mečevima u kojima je imao veliku isplatu.

Posljednju borbu odradio je u decembru prošle godine. Ponovo je napao pojas, ali ga je ovog puta u trećoj rundi ugušio Charles Oliveira.

Brian Shaw s druge strane važi za jednog od najboljih strongmana svih vremena i četiri puta je osvajao nagrade za najjačeg čovjeka na svijetu.

Radi se o istinskoj fizičkoj zvijeri koji je popularnost iskoristio da postane YouTuber i on ima gotovo dva miliona pretplatnika na kanalu.

Oglasi