E, ovo je pravi boks: Chisora u brutalnoj borbi nokautirao Takama!

Pobjeda za Del Boya

E, ovo je pravi boks: Chisora u brutalnoj borbi nokautirao Takama!

M. Šljivak

Dereck Chisora pobijedio je večeras u Londonu Carlosa Takama nokautom u osmoj rundi u jednoj zaista spektakularnoj borbi, te je osvojio naslov WBA internacionalnog prvaka svijeta.

Žestoko je krenulo od prve sekunde borbe. Takam je bacio Chisoru na konopce i konstantno ga je pogađao, ali je i Del Boy uspijevao povremeno da sa konopaca baci pokoji dobar udarac. Ipak, Takam je bio dominantan i prva runda je pripala njemu.

Borba je u drugoj rundi nastavljena na sredini ringa. Borci se nisu štedjeli, pogađali su u serijama jedan drugog, a publika je sve ispraćala velikim ovacijama.

Chisora je bolje radio u trećoj rundi. Borba je i dalje bila otvorena, ali Britanac je mnogo bolje radio u odnosu na prve dvije runde u kojima je Takam bio bolji.

Bitka je nastavljena i u narednim rundama. Nije bilo previše odbrana i obojica boraca su tražila nokaut i padali su zaista teški udarci iz runde u rundu i samo je bilo pitanje trenutka kada će neko završiti nokautiran.

To je na kraju bio Takam. Chisora ga je u osmoj rundi žestoko pogodio i Francuz je završio na podu, pokušao je nastaviti, ali je potom stigao još jedan udarac koji je značio kraj borbe.

Ovo je Britancu 29 pobjeda u karijeri u kojoj ima i osam poraza, dok je Takamu ovo peti poraz u 41. borbi.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Ćekaj dok na Veljka naletis u Jagodini Chisora!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije