Pulev demolirao Chisoru za naslov prvaka Evrope
Foto: EPA

Bugarin novi prvak

Pulev demolirao Chisoru za naslov prvaka Evrope

Midhat Šljivak

Bugarski bokser Kubrat Pulev osvojio je titulu prvaka Evrope u teškoj kategoriji. On je večeras pobijedio Britanca Derecka Chisoru podijeljenom odlukom sudija (116-112, 113-115, 118-110)

Pulev je dobro ušao u meč. Pogađao je Chisoru od prve runde, često je Britanac bio na konopcima i nije imao pravi odgovor na sjajnu taktičku borbu bugarskog boksera.

Posebno je Pulev bio dominantan u četvrtoj rundi, pogađao je raznovrsno, a Del Boy je izgledao sve umornije iako borba nije bila ni na polovici.

Bugarin je stvorio dovoljnu bodovnu razliku nakon sedam rundi, da je Chisori trebalo nešto spektakularno do kraja borbe.

Međutim, osim jedno žestokog krošea u devetoj rundi, kada je Puleva uzdrmao, Chisora nije pokazao gotovo ništa. Pulev je lagano priveo meč kraju i došao je do naslova evropskog prvaka u teškoj kategoriji.

Ipak, sudije su razočarale odlukom. Jedan od njih je pobjedu dao Chisori, što je iznenadilo sve ljubitelje boksa, jer Britanac nije pokazao apsolutno ništa.

Ovo je 35-godišnjem bugarskom bokseru 23 pobjeda u karijeri uz samo jedan poraz i to od Vladimira Klička, dok je Chisora na omjeru od 25 pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi