Najjači čovjek svijeta pao je poput svijeće: Ne pomažu silni tegovi i nabildani mišići

Eddie Hall bačen u knockdown

Najjači čovjek svijeta pao je poput svijeće: Ne pomažu silni tegovi i nabildani mišići

Midhat Šljivak

Najsnažniji čovjek svijeta, Britanac Eddie Hall (36), bačen je u težak nokdaun tokom sparinga. Čovjek od preko 160 kilograma dobio je high kick od kojeg je završio na podu.

Eddie Hall se priprema za MMA meč kojeg bi u februaru trebao imati protiv još jedne fizičke zvijeri Martyna Forda. Čuveni strongman žestoko trenira i želi popraviti dojam nakon boks meča u kojem ga je 2022. godine obrukao Hafthor Bjornsson.

Međutim, ne ide baš sve po planu za čuvenu 'Zvijer'. Na jednom od MMA sparinga Hall je bačen u težak nokdaun. Protivnik ga je sačekao na high kick i poslao je britanskog snagatora na pod.

Žestok je to udarac bio. Hallu je trebalo određeno vrijeme da se oporavi, a nakon svega je poručio: "Ovaj ti je bio dobar"...

Oglasi

Ovo je samo još jedan dokaz da u borbama mišići i sirova snaga ne daju preveliku prednost. Apsolutno svi mogu pasti od pravog udarca.

Hallu nije pomoglo ni to što je na preko 160 kilograma. Jednostavno je protivnik pogodio pravo mjesto i 'zvijer' je završila u nokdaunu.

Eddie Hall je najsnažniji čovjek svijeta

Britanac je 2016. godine ušao u historiju. Postao je prvi čovjek koji je podigao 500 kilograma.

Ovaj trenutak je označen kao najznačajniji u historiji strongman takmičenja. Niko ranije nije postigao ništa slično.

Hall je godinu dana kasnije osvojio svjetsko zlato na takmičenju najjačih ljudi svijeta, da bi se nakon toga posvetio karijeri influensera na društvenim mrežama i televizijama.

Učestvovao je 36-godišnji Britanac u brojnim show programima. To mu je donijelo svjetsku popularnost, pa se kao i mnoge druge slavne osobe odlučio isprobati u borilačkim sportovima.

Prije dvije godine u Dubaiju je pružio skroman nastup i poražen je od velikog rivla i snagatora Hafthora Bjornssona, a sada će se okušati i u MMA sportu gdje mu je rival Martyn Ford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije